Møt Tharaniga Rajah

Møt Tharaniga Rajah, forfatter som har vært på Residency på Velferden!

Tharaniga var på arbeidsopphold hos oss i vinter i desember og januar. I denne perioden skrev hun på sin andre roman, og på oversettelsen av romanen The City We Became av N.K Jemisin. 

Selv skriver hun om sitt opphold:

"Det er noko med energiane i Sokndal, i alle fall trur eg det. Dei trekk meg til seg slik tidevatnet ikkje dunkar mot skjærgarden langs kysten her. Det er stille, det er storm,  og somme dagar blæs vinden i orkanstyrke. Det kjenst som huset skal falla i hovudet på ein. Eg gjeng ikkje ut og kjenner på vinden. Trass alt er eg frå Moi og har vakse opp med storm og straumbrot, eg har sakna det, eg veit det er fullstendig trygt. Så eg sit inne og skriv på den neste romanen min."

Foto © Hanna Biørnstad og Tharaniga Rajah

::::::::MER OM THARANIGA RAJAH:::::::

Tharaniga Rajah er en tamilsk forfatter fra Moi. Hun debuterte i 2018 med romanen Det er lenge til skumring til gode kritikker og nominasjon til P2 lytternes romanpris. Rajah har studert Asiatiske- og afrikanske studier og Lingvistikk, sitter i styret til Norsk Forfattersentrum og gjesteforeleser blant annet på Litterär gestaltning ved Göteborg Universitet. 

Forrige
Forrige

Møt Anne Marte Aure

Neste
Neste

Nordic Open Call: Residency 2024