Møt Anne Marte Aure

Møt Anne Marte Aure, arkitekt som har vært på Residency på Velferden!

Anne Marte var på arbeidsopphold hos oss nå i mars. I denne perioden har hun utforsket og kartlagt Sokndal, og det som kalles Egersundfeltet eller Rogaland anortosittprovins. 

Selv skriver hun om sitt opphold:

"Jeg har vært på flere ekskursjoner på jakt etter lokale konsekvenser av globale fenomener. Her har jeg samlet så mye lokal kunnskap som mulig for å utfordre eksisterende dogmer. Målet mitt er å vise mangfoldet av liv og situasjoner som finnes i denne unike delen av jordskorpa. Jeg har oppsøkt kapitalismens ruiner, avgangsdeponiene til Titania sammen med Arild Aamodt, gått tur i de områdene som står i fare for å forsvinne til dagbrudd og deponi på Helleland, og jeg har blitt kjent med Maiken, Hanna, Hansi på Velferden og lært mye om all den innsatsen som blir lagt ned i å ta vare på de gamle driftsbygningene på Sandbekk." 


Vi gleder oss masse til å se hvordan arbeidet han basert på sammenhengene her i Sokndal fortsetter å utvikle seg i tiden som kommer. 

Foto © Hanna Biørnstad og Anne Marte Aure

::::::::MER OM ANNE MARTE AURE:::::::

Anne Marte er en nyutdannet arkitekt fra École Nationale Supérieure d'Architecture Paris-Malaquais. I arbeidet sitt  jobber hun med geopolitiske problemstillinger i territoriell skala, og fokuserer på å dyrke frem narrativer som tar til orde for en bredere forståelse av omgivelsene våre. Hun er opptatt av hvordan geologien har formet bo- og levemønster for mennesker og mer-enn-mennesker gjennom tidene. De siste årene har hun jobbet med å avdekke hvordan vi bygger oss inn i farlige situasjoner med særlig fokus på grunnen vi bor på.

www.annemarteaure.cargo.site

LES RAPPORTEN HENNES FRA OPPHOLDET HER

Forrige
Forrige

Khaled Habeeb & John Derek Bishop

Neste
Neste

Møt Tharaniga Rajah