VERKTØY: Verksted for barn og unge ANIMASJON

Lørdag 9. mars arrangerte vi et kunstnerisk verksted for barn om animasjon. Verkstedet ble gjennomført sammen med billedkunstner David Lamignan Larsen, og i samarbeid med Kulturskolen i Sokndal og UKM.

Deltagerne lærte å lage animasjonsfilm med stop motion metoden. Barna malte egne bakgrunner til scenene sine og lagde bevegelige figurer av plastelina. I kurset brukte de smarttelefoner til å lage animasjonen med appen Stop Motion.

Flere av de ferdige filmene ble vist på UKM i Sokndal 10. mars.

HVORFOR ANIMASJON?

Gjennom animasjon lærer man om hvordan statiske bilder i sekvens blir til levende bevegelige bilder. Det er viktig forståelse for dem som vil arbeide med animasjon og film, men også spennende i seg selv! I en verden hvor vi tar inn så mye media i form av TV, video og film er det gøy å se hvordan bildene blir gjort levende; det er interessant og det åpner opp fantasien og for hva som er mulig å skape selv, uten avansert utstyr!

LYST Å VITE MER OM KUNSTNEREN?

David Lamignan Larsen er en kunstner som har bakgrunn fra Nigeria og Norge med mastergrad i billedkunst ved Kunstakademiet i Trondheim (KiT), en del av NTNU. 

I tillegg til denne utdanning har David Praktisk Pedagogisk Utdanning (PPU) ved Universitetet i Stavanger (UiS) og jobber for tiden som lektor i Kunst Design og Arkitektur ved Bergeland Videregående Skole og har gjort dette siden 2016. 

Selv om David har en travel hverdag i skoleverket, så er han aktiv kunstner.

På fritiden trener David en Kung Fu stil som heter Qwan Ki Do. Noe som og er en stor inspirasjon når han planlegger/utfører performance.

Kunstteknikker som David primært jobber med er maleri, tegning, skulptur, trykk, foto, tekst, performance, lyd og video. David blander ofte mediene og har utstillinger med en rød tråd mellom verkene som ofte blir til en stor installasjon, og har en tradisjon hvor han gjør noe performativt på åpningene sine.

Hjemmeside: www.lamignan.com

Forrige
Forrige

GEOLOGIKURS på Velferden med Tom Heldal!

Neste
Neste

Møt Kirsten Opstad